Home Vlom tatov v vaš objekt

KATALOG JABLOTRON 100

JA-100 VIDEO PREDTAVITEV

MY JABLOTRON

http://www.alarmcenter.si/images/stories/myjablotron%20naprave.png

Kako Tatovi vlamljajo ?

 

Servisna služba

 

Kako Tatovi vlomijo v vaš objekt?

Jablotron Alarms trenutno vodilni strokovnjak v varnostnih sistemih na svetu je izvedel edinstveno anketo med zaporniki obsojenimi zaradi vlomov in tatvin.

 

Raziskali so katera zaščita je po mnenju tatov med boljšimi,kaj jih najbolj privlači na domovih ljudi,ter katere so najihove največje napake.

 

82% Vlomilcev pravi: “Lahko odprem stanovanje z povprečnim varnostnimi ukrepi v manj kot petih minutah.” Žal pa jim ljudje delo še bolj olajšajo; več kot 80% zapornikov je vdrlo v stavbo skozi odprto ali zelo slabo zavarovano okno.

 

Raziskava je potekala konec leta 2012 z namenom zbiranja izkušenj vlomilcev in njihovih najnovejših trendov vloma...
 
Po mnenju vlomilcev je največja napaka pri varnosti ta da imajo ljudje nedovolj zavarovana okna.Skozi okna kar 3/4 zapornikov najde najlažji vstop v zgradbo.Naslednji najlažji način za vdor v zgradbo pa so kletni prostori.
 
Vhodna vrata so se izkazala za manj priljubljeno točko vloma ,saj so v večini primerov že kar dobro zaščitena z protivlomskimi mehanizmi.
Ravno tako pa ni prilljubljen tudi vlom skozi streho.
 
 
Glede na rezultat preiskave so najbolj priljubljene točke vloma:
 
1.Okna (84%)
 
2.Klet (74%)
 
3.Garaža (73%)
 

 
Preiskava je pokazala da so za vlomilce največje ovire Alarmni sistemi (70%),Varnostna vrata (69%),varnostna stekla (63%),Več kot polovica vlomilcev je izjavila da jih pri izbiri vloma tudi zelo odvrača nalepka OBJEKT JE VAROVAN Z NADZORNIM SISTEMOM.
Več kot 80% vlomilcev pa je izjavilo tudi,da ji pri vlamljanju ne moti če je sosed doma v sosednji zgradbi in da zato z vlomom vseeno nadaljujejo.
 
 
Česa se vlomilci ne bojijo ?
 
1.Sosedov v sosednji hiši (80%)
 
2.Zunanjih rolet (75%)
 
3.Oknov z slabo zaščito (71%)
 
 
Kateri čas dneva je za vlom najprimernejši ?
 

52% izprašanih vlomilcev je mnenj,da je najboljši čas za vlom v družinsko hišo noč.Kar 74 % pa jih meni da je za vlom v stanovanjski blok najprimernejši dan.Zalo pomembno odkritje pa je tudi ,da kar 40% vlomilcev kot idealno situacijo za vlom vidijo čas ko ljudje v zgradbi spijo.
 
 

 
 
Kako vlomilec izbere zgradbo za svoj vlom ?
 
Raizskava je pokazala da je v večini primerov to priporočilo od nekoga ki ga poznajo.Zelo pa so pozorni tudi na daljšo odsotnost ,poln poštni nabiralnik,na dejstvo da hiša ni prezračevana oziroma v njej ni luči.
Zelo velika napaka pa je tudi prikaz dragocenih reči ki jih ljudje morda imajo,preko socialnih omrežij,kot so naprimer facebook itd...
Socialna omrežja danes uporablja približno 10% vlomilcev za načrtovanje vloma.
 
1.Po priporočilih njihovih prijateljov
 
2.Po polnem poštnem nabiralniku
 
3.Opazovanje navad prebivalcev
 
Preiskava je pokazala da se vsi Vlomilci v splošnem strinjajo da je izvedba vloma v objekt zaradi odličnih varnostnih sistemov čez dalje težja,vendar glede na porast števila vlomov ,kaže tudi nato,da se še vedno premalo ljudi odloča za nakup varnostnega sistema pred samim dejanjem vloma.
 
 
 
 
 
 
 
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information